Ontdek de mooiste molens van Wijchen en omgeving!

Bijzondere molens

Molens zijn natuurlijk typisch Nederlands. In onze omgeving hebben we er redelijk wat; en bij vele kunt u ook een kijkje nemen!

Wijchense molen

De Wijchense molen is in wijde omtrek een begrip. Deze molen draait al 200 jaar en is niet voor niets een stukje lokale cultuur. Tijdens een mooie fietstocht of een stevige wandeltocht raden we aan om een kijkje te nemen in deze mooie molen. U kunt deze molen bezoeken en de molen zelfs in werking zien. Hier worden tot op de dag van vandaag nog bakproducten gemaakt. Ook is er een leuk winkeltje met allerlei producten die echt in de molen gemaakt worden. Denk daarbij aan cakemix, broodmix en nog allerlei andere producten.

De Hernense molen

Deze molen komt u tegen tijdens een wandeling door de mooie natuur ten oosten van Hernen. Deze molen is in principe iedere zaterdag geopend, dus een wandeling op zaterdag is een echte aanrader. Bekijk hier eens de wandeling die langs de molen gaat. Bekijk ook gelijk het kasteel als u hier in de buurt bent, want die is het zeker waard!

Sterringmolen De Nijverheid

Iedere zaterdag zijn er in deze molen leuke activiteiten en interessante rondleidingen. Er worden regelmatig zelfs workshops gegeven op de manier hoe ze vroeger brood maakten en cake bakten. Dit is zeker een leuk en leerzaam uitstapje voor jong en oud.

bij de 3 Linden

“Prettige locatie in een mooie omgeving. Ruime kamer en top ontbijt. Flexibele mogelijkheden en ook geschikt voor grote groepen..”

Peter Brouwer

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!